Curry, banan och jordnötter, 4 pizzor
4 tortillabröd
2 dl tomatsås (färdig eller hemmagjord, se sidan 71)
4 dl mild ost (ca 160 g)
2 tsk currypulver
2 bananer
1 dl jordnötter
Kantarellpizza med sparris och zucchini, 4 pizzor
4 tortillabröd
2 dl tomatsås (färdigköpt eller hemmagjord)
4 dl mild ost (ca 160 g)
2 dl kantareller
en bit zucchini
ett knippe sparris
timjan eller oregano
Pestopizza med kronärtskockor, tomat och oliver, 4 pizzor
4 tortillabröd
2 dl tomatsås (färdigköpt eller hemmagjord)
1-2 bollar mozzarellaost (ca 160 g)
en ask små tomater
200 g champinjoner
en burk konserverade kronärtskockor
en liten burk oliver
4 msk pesto
ett par nävar ruccolablad

Amanda
Jag älskar pizza, men jag har knappt ätit det sen jag fick diabetes. Jag har gjort pizza hemma ett par gånger, antingen där jag gjort pizzabottnen av fullkornsmjöl eller, som i det här receptet, använt en (fullkorns)tortilla som botten. Jag tror det är det här som fungerar bäst för mig, det är så lite bröd i förhållande till fyllning.
Jag försöker lära mig äta svamp, så jag tänkte från början att jag skulle testa att göra både pizzan med kantareller och med champinjoner. Det fanns inga kantareller i affären, och jag hade tänkt hoppa över sparrisen, så då skulle det bli en väldigt tråkig pizza tänkte jag och strök den helt. Så istället gjorde jag bara pizzan med champinjoner.
Jag gillar inte oliver, så dem strök jag, och så bytte jag ut ruccolan mot spenat. Jag var lite tveksam över kronärtskockorna, men sen kom jag ihåg den supergoda kronärtskocksröran från när vi gjorde meze, så de fick stanna. Jag gillar ost, så trots att jag hade på mer mozzarella än vad som stod i receptet så hällde jag på lite mer riven ost. Jag läste inte receptet så noga, så jag hade på pesto och spenat innan pizzan åkte in i ugnen, och inte efter som det stod i receptet, men det fungerade ju bra ändå.
Det jag tänkte på mest när jag gjorde pizzan var hur hög den blev! Trots att jag tog de mängder som stod i receptet (förutom mozzarellan), så blev det supermycket fyllning. Sen kom jag på att den fullkornstortillan som jag använde var mindre än vanliga tortillor, så det var kanske inte så konstigt att det kändes som för mycket fyllning. Det blev dock väldigt väldigt gott med så mycket fyllning! Peston var supergod och mängden ost var fantastisk. Jag tror till och med att jag tyckte svampen var god!
En pizza innehöll 27 g kolhydrater, vilket jag tog 3E insulin till. Före maten var mitt blodsocker 5.7 mmol/l, och efter maten var det 7.1 mmol/l.
Jennie
Ooh, snabblagad pizza! Det här receptet gjorde mig sugen på att laga pizza. Två av fyllningarna lät mycket goda men tyvärr är det inte säsong för kantareller just nu. Det fick bli pestopizza med kronärtskockor, tomat och oliver. Eftersom jag inte tål nötter köpte jag en färdig pesto utan nötter (i princip är det väl basilika med olja). Jag hade en burk färdig tomatsås.
Receptet gjorde mig inte besviken, fyllningen blev mycket bra. En tortilla i botten kan jag tycka är lite i tunnaste laget i förhållande till den här fyllningen som blev ganska hög. Fyllningen var god så det gjorde i och för sig inte så mycket.
Nästa vecka lagar vi texmextallrik från sida 121.
2 dl tomatsås (färdigköpt eller hemmagjord)
1-2 bollar mozzarellaost (ca 160 g)
en ask små tomater
200 g champinjoner
en burk konserverade kronärtskockor
en liten burk oliver
4 msk pesto
ett par nävar ruccolablad


Jag älskar pizza, men jag har knappt ätit det sen jag fick diabetes. Jag har gjort pizza hemma ett par gånger, antingen där jag gjort pizzabottnen av fullkornsmjöl eller, som i det här receptet, använt en (fullkorns)tortilla som botten. Jag tror det är det här som fungerar bäst för mig, det är så lite bröd i förhållande till fyllning.
Jag försöker lära mig äta svamp, så jag tänkte från början att jag skulle testa att göra både pizzan med kantareller och med champinjoner. Det fanns inga kantareller i affären, och jag hade tänkt hoppa över sparrisen, så då skulle det bli en väldigt tråkig pizza tänkte jag och strök den helt. Så istället gjorde jag bara pizzan med champinjoner.

Det jag tänkte på mest när jag gjorde pizzan var hur hög den blev! Trots att jag tog de mängder som stod i receptet (förutom mozzarellan), så blev det supermycket fyllning. Sen kom jag på att den fullkornstortillan som jag använde var mindre än vanliga tortillor, så det var kanske inte så konstigt att det kändes som för mycket fyllning. Det blev dock väldigt väldigt gott med så mycket fyllning! Peston var supergod och mängden ost var fantastisk. Jag tror till och med att jag tyckte svampen var god!
En pizza innehöll 27 g kolhydrater, vilket jag tog 3E insulin till. Före maten var mitt blodsocker 5.7 mmol/l, och efter maten var det 7.1 mmol/l.

Ooh, snabblagad pizza! Det här receptet gjorde mig sugen på att laga pizza. Två av fyllningarna lät mycket goda men tyvärr är det inte säsong för kantareller just nu. Det fick bli pestopizza med kronärtskockor, tomat och oliver. Eftersom jag inte tål nötter köpte jag en färdig pesto utan nötter (i princip är det väl basilika med olja). Jag hade en burk färdig tomatsås.
Receptet gjorde mig inte besviken, fyllningen blev mycket bra. En tortilla i botten kan jag tycka är lite i tunnaste laget i förhållande till den här fyllningen som blev ganska hög. Fyllningen var god så det gjorde i och för sig inte så mycket.
Nästa vecka lagar vi texmextallrik från sida 121.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar