4 portioner
1 gul lök
1 stor morot
2-3 tsk curry
1 tsk gurkmeja
rapsolja att fräsa i
4 dl kokosmjölk
2 dl torkade gula linser (röda går också bra)
7-8 dl vatten
salt och peppar
saft av en citron eller en limefrukt
Tillbehör
koriander efter smak
topping, t ex hackad paprika, rostade kikärter eller krutonger
Till serveringen
bröd
Ally
Jag tror att jag hade lite otur med den här soppan. Eftersom jag inte kan äta curry så tog jag bort den men borde nog ha ersatt den med något annat. Det fanns inga gula linser i butiken men jag hade röda hemma så de använde jag. Soppan blev väldigt vattnig (hade ändå ganska lite vatten), smakade nästan bara kokos och vatten och vi hällde ut hela soppan i vasken och åt bara brödet istället. Mina bästa tips är att ta mycket mindre vatten och att krydda lite extra.
Jag skulle antagligen kunnat krydda på ordentligt istället för att hälla ut den, men ärligt talat kändes soppan som att den var bortom räddning då de smakerna som fanns inte kändes särskilt bra de heller.


Efter Ally hade sagt att hon hade hällt ut sin soppa var jag förberedd på att soppan inte skulle vara god, men jag tyckte ändå om den. Kokosmjölken gjorde den väldigt krämig. Det enda var nog att de rostade kikärterna var mer mjuka än knapriga, men det smakade bra ändå!
En portion innehåller 42 g kolhydrater. Eftersom jag låg på 8.7 mmol/l före maten så tog jag 5E insulin, så efter maten låg jag på 5.6 mmol/l.
Jennie

Som topping hade jag tänkt ha krutonger, men det glömde jag bort att göra. Jag tyckte att soppan var god men gör jag den igen kommer jag ha i grönsaksbuljong eller grönsaksfond också.
Nästa vecka lagar vi Tortizza på sidan 69.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar