Nuggets:
1 dl quinoa (eller 3-4 dl kokt)
0,5 lök
2 ägg
2 dl mandelmjöl
1,5 dl god ost, t.ex. herrgårdsost
2 tsk japansk sojasås
1 krm vit- eller svartpeppar
0,5 dl ströbröd
rapsolja att steka i
Strips:
4 port potatisstrips
2-3 morötter
Dippsås:
2 dl tjock yoghurt (10 % fett)
0,5 dl mango chutney (eller mangopuré från en barnmatsburk för mildare dipp)
0,5 tsk curry
Ally och Amanda



Nuggetsarna stekte vi i rejält med olja så att de blev riktigt friterade. Detta var jättegott! Nuggetsarna var härligt knapriga och det här måste vara en bra rätt för barn - som nog inte märker att det inte är kyckling i dem. De var enkla att göra och blev en favorit direkt. Dessa kommer definitivt att lagas igen (kanske redan samma helg då det blev en del strips över).


Eftersom jag hade en fullkornsbulgur- och quinoablandning hemma så använde jag det istället för att köpa bara quinoa. Nuggetsarna blev därför lite annorlunda. Jag tyckte nog bättre om dem när det bara var quinoa i, men det här var väldigt gott ändå!
I boken fanns ett tips om att göra egna strips på kålrabbi, så det testade jag att göra istället för potatisstrips. Det var förvånadsvärt gott! Jag har inte ätit kålrabbi innan, men jag blev positivt överraskad.
Sen var det den här currymangodippen. Mango chutney innehåller runt 30-50 g socker per 100 g, så det var helt uteslutet. Så jag gjorde guacamole igen, det är ju så gott!
En portion innehåller 32.5 g kolhydrater. Jag tog 3 E insulin. Mitt blodsocker var lite högt innan maten, 7.0 mmol/l. Efter låg det på 8.0 mmol/l, så det blev ändå rätt dos insulin.
Jennie

Nuggetsen serverades med klyftpotatis och rotfrukter i ugn och mangodipp. Jag strök curryn ur dippen och blandade bara mango chutney och turkisk yoghurt. Nuggetsen blev mycket bra och jag kommer laga dem igen. Då ska jag krydda dem lite mer och ta en ost med mer smak. Solrosfrön och fiberhusk blev en bra ersättning till mandelmjölet och är ett alternativ jag kan rekommendera. Nästa gång jag lagar den här rätten kommer jag också stryka mangodippen och istället göra guacamole.
Nästa vecka ska vi laga gnocchi med rostad butternutsquash från sida 89.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar