4 portioner
3-4 morötter
4 stjälkar selleri
2-3 äpplen
2-3 gula eller röda paprikor
2 dl salta jordnötter eller valnötter (kan uteslutas)
3-4 dl persilja
Dressing
2 ägg (hårdkokta)
2 msk vitvinsvinäger
6 msk rapsolja
3 tsk senap
1 msk strösocker
5 dl naturell yoghurt
2-3 vitlöksklyftor
svartpeppar
Till servering
bröd

Den här rätten såg jag verkligen inte fram emot och var nästan sugen på att hoppa över eller göra om totalt men jag hade inte väntat mig att allt ska vara gott under det här projektet. Jag var helt övertygad om att det skulle vara totalt oätligt och riktigt så illa var det kanske inte, men det var inte heller gott - alls.
Jag kan väl sträcka mig så långt som att säga att jag tror att det finns de som tycker att det här är en fräsch och somrig sallad, men jag är inte en av dem. Jag tyckte mest att det var konstigt och både sellerin och persiljan har ganska skarp smak. Dressingen däremot var totalt oätlig.
Om det kokta ägget serverats till salladen istället för i dressingen skulle det ha varit mycket bättre. Den här salladen skulle fungerat tillsammans med andra tillbehör med mildare smak t.ex. ett ägg, avokado eller liknande.
Det enda positiva med den här veckan var att jag fick en anledning att använda min salladsskål som jag fick i present för 10 år sedan och som råkat packas ner i någon kartong och som jag hittat nyligen. Jag trodde att den hade kommit bort och var väldigt glad över premiären.

När jag läste igenom receptet insåg jag genast att det här skulle kräva vissa justeringar. Eftersom jag inte kunde komma på någon lämplig ersättning till paprikan och inte orkade rosta några fröer så strök jag helt enkelt både paprika och nötter. I övrigt följde jag receptet.
Själva salladen tycker jag blev sådär, jag skulle kunna tänka mig att servera den som ett tillbehör till en annan rätt. Att äta bara salladen tycker jag blev för mycket smak. Dressingen var ganska god, den smakade mest senap men eftersom jag gillar senap så gjorde det inget.
Nästa vecka lagar vi vegetariska dumplings med glasnudelsallad på sidan 112.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar