
3-4 portioner
2 dl vetemjöl
2 krm salt
4 dl kokosmjölk
2 ägg
3 dl majs
1-2 msk sweet chilisås
fett att steka i
Tillbehör:
en halv kruka färsk koriander
1,5 dl tjock yoghurt
sweet chilisås
Ally
Detta var ytterligare en vecka då jag var lite skeptisk till receptet. Jag tyckte att det lät lite konstigt med pannkakor med kokosmjölk och majs. Ännu en gång blev jag positivt överraskad! Detta var faktiskt supergott. Dessutom gick det extremt enkelt att laga, att blanda ihop ingredienserna gick snabbt och smeten fick lite samma konsistens som amerikanska pannkakor och de gick enkelt och snabbt att steka.
Eftersom jag har tvålgenen, en gen som gör att koriander smakar som tvål för vissa (Ventenskapligt bevisat) så gjorde jag inte någon koriandersås till pannkakorna. Istället blev det den väl beprövade avokadoröran som serverades till. Eftersom vi nästan alltid har majs i frysen ska jag se till att köpa hem en burk kokosmjölk så kommer den här rätten att få bli back-up för nästa gång vi behöver laga middag snabbt. Jag rekommenderar alla att testa dessa då de var lika goda som vanliga pannakakor med kändes mer som en "riktig middag" och matigare.
Jennie
Den här boken innehåller många fler pannkaksrecept än vad jag tidigare har märkt och de är dessutom ganska olika varandra. Spännande! Majspannkakorna var goda. Jag bytte sweet chilisåsen till stark tacosås eftersom jag hade det hemma. Kan rekommenderas! Som tillbehör serverade jag crème fraiche och tacosås. Inte heller jag är något fan av koriander. Den här rätten kommer jag laga igen.


En portion innehåller runt 37 g kolhydrater, vilket jag tog 4E insulin till. Före maten låg jag på 5.8 mmol/l, och efter på 7.5 mmol/l.
Nästa vecka lagar vi sellerisallad med jordnötter på sidan 38.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar