söndag 29 april 2018

Vecka 17: Broccolipesto med pasta och halloumikuber

Den här veckan lagar vi broccolipesto med pasta och halloumikuber som finns på sidan 41 i boken.

4 port
1 dl nötter, sötmandel, pumpafrön eller solrosfrön - eller en blandning
1 broccolihuvud (250 g)
50 g parmesanost
lite finhackad vitlök
salt och peppar
ca 1 dl olivolja
pasta för 4 personer
200 g halloumi
ev saft av en citron

Amanda
Jag lagade det här när jag hade besök, vilket var superpraktiskt för peston kunde man göra i förväg. Det gick så snabbt att laga mat sen när det bara var att koka pasta och steka halloumi!

Jag älskar pesto, och halloumi, så jag såg fram emot denna rätten. Jag tyckte peston var väldigt god med broccoli, men jag saknade basilikan lite. Jag kommer definitivt att laga det här igen, och jag ser fram emot att testa med andra grönsaker än broccoli också!

En portion innehåller 64 g kolhydrater, vilket jag tog 5 E insulin till. Före maten var mitt blodsocker på 5.4 mmol/l, och efter på 8.8 mmol/l.

Ally
Den här veckans recept lagade vi tillsammans alla tre. I boken stod det att man kunde byta ut broccolin mot morötter och eftersom jag har svårt för broccoli så gjorde vi det. Redan när vi rostade våra frön tyckte jag att det luktade lite konstigt men tänkte inte så mycket mer på det. Tyvärr visade det sig att solrosfröna som vi använde hade härsknat och den här rätten blev ingen höjdare alls. Jag kommer att återkomma till det här receptet och laga det igen. Halloumin var iaf god ...

Nästa vecka lagar vi stekt ris med currytofu på sidan 51.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar