4-6 portioner
6 råa potatisar
3 dl vetemjöl
0,75 tsk salt
7 dl mjölk
5 ägg
smör eller olja till formen
Till servering:
lingonsylt och favoritgrönsakerna
Jennie
Ugnspannkaka har aldrig varit någon favorit för mig. Kanske kan det bli bättre om det är potatis i?
Efter att ha lagat receptet så kan jag konstatera att så inte är fallet. Potatisen räddade inte ugnspannkakan, den smakade fortfarande ugnspannkaka. Bästa serveringen har hittills varit ruccola och crème fraiche. Med lingonsylt blev det ganska kvalmigt. Ser fram emot nästa veckas recept istället!


Jag var tveksam till det här receptet redan innan, så jag gjorde en mindre sats, men det blev ändå hur mycket mat som helst. Det smakade ändå helt okej, men jag det är inget jag kommer laga igen.
En portion ligger på 28 g kolhydrater, så då tog jag 3E insulin. Före mat låg mitt blodsocker på 5.5 mmol/l, och efter på 7.2 mmol/l.

Det går inte att ta en klassisk maträtt och tro att det ska gå att byta ut bacon mot potatis! Den här rätten gjorde mig nästan arg när jag åt den. I vanliga fall brukar jag inte sitta och sakna bacon men det här var en otroligt tråkig rätt. Den hade verkligen behövt något mer. Kanske lite stekta champinjoner?
Det blev väldigt mycket mat och i lunchlådan dagen efter kombinerade jag olika rätter och åt ugnspannkakan tillsammans med lite ugnsrostade grönsaker - då blev rätten mycket bättre.
Tråkigt när vegetarisk mat görs till en mycket tråkigare kopia av en klassisk rätt. Annars ar det egentligen inget fel på pannkakan.
Nästa vecka lagar vi ugnsrostade grönsaker i pitabröd från sida 99-100
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar