söndag 8 april 2018

Vecka 14: Gnocchi med rostad butternutsquash

Denna vecka har vi lagat gnocchi med rostad butternutsquash från sida 89.

4 portioner
1 butternutsquash motsvarande 1,5 l tärnad (1,2 kg)
0,5 dl olivolja
1 tsk salt
1 dl pumpakärnor
1-2 vitlöksklyftor
olja att fräsa i
2 dl créme fraiche
1 dl vatten
0,5 grönsaksbuljongtärning
gnocchi för fyra personer
oregano (färsk eller torkad)
salt och peppar
små tomater

Jennie
Det här är ett recept som jag har lagat flera gånger innan vi började med bloggen. Jag brukar servera såsen med vanlig pasta men testade den här gången att köpa potatisgnocchi.

Såsen tar lite tid att göra eftersom pumpan ska ugnsrostas först, det gör att det ta lite lång tid för att göra efter jobbet. Jag glömde att rosta pumpafröna med pumpan i ugnen så de rostade jag lite snabbt i en stekpanna. I övrigt följde jag receptet.

Nästa gång jag lagar det här kommer jag servera det med pasta, potatisgnocchi är ingen favorit. En sallad lyfter rätten då den gärna blir lite smörig annars.

Ally
Åter igen blir jag förvånad. Jag trodde inte att detta skulle bli en favorit för mig då den innehåller så mycket pumpa men det var riktigt, riktigt gott! Dock håller jag inte med om att det var fyra portioner gnocchi i ett paket då det blev väldigt lite och alltså väldigt mycket sås. Detta gjorde iof inte så mycket.

Den här veckan följde jag receptet till punkt och pricka, förutom att jag glömde bort att röra om under tiden som pumpan rostades i ugnen. Resultatet blev lite småbrända bitar av pumpa runt kanterna men det gick enkelt att undvika att ha med dem i såsen. Detta är ytterligare en favorit för mig som jag kommer att laga igen. Och till skillnad från Jennie tycker jag att gnocchi är supergott och jag undrar mest varför jag inte har lagat det hemma någon gång tidigare!

Amanda
Det här har jag lagat tidigare! Jag fick receptet av Jennie för ett år sen, jag minns inte varför men jag antar att vi pratade om pumpa (jag hade aldrig ätit något med pumpa som jag tyckt om). Det jag kommer ihåg sen jag lagade det sist var att det tog väldigt lång tid, men att det var väldigt gott (trots att det var pumpa)!

När jag skulle laga det den här gången satte jag därför igång i väldigt god tid, och blev klar precis i tid till min mattid. Pumpakärnorna glömde jag rosta med pumpan i ugnen, men då tänkte jag att jag kunde rosta dem i ugnen efter att jag tagit ut pumpan. Men då lyckades jag glömma bort att jag hade dem i ugnen, och de blev brända. Så då tänkte jag att då får jag väl rosta nya i stekpannan. Och lyckades sätta på fel platta. Tillslut så fick jag ändå mina rostade pumpakärnor.

Jag hade inte potatisgnocchi till, även om jag tycker att det är väldigt gott, för att det innehåller potatis. Istället hade jag fullkornspasta.

Eftersom både pumpa och pasta innehåller ganska mycket kolhydrater, blev detta en väldigt kolhydratrik maträtt, där en portion innehåller 88.2 g kolhydrater. Jag tog 7 E insulin till det. Före maten låg mitt blodsocker på 5.3 mmol/l, och efter på 7.3 mmol/l.

Nästa vecka ska vi laga potatispannkaka i ugn från sida 62

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar