4 portioner
1 butternutsquash motsvarande 1,5 l tärnad (1,2 kg)
0,5 dl olivolja
1 tsk salt
1 dl pumpakärnor
1-2 vitlöksklyftor
olja att fräsa i
2 dl créme fraiche
1 dl vatten
0,5 grönsaksbuljongtärning
gnocchi för fyra personer
oregano (färsk eller torkad)
salt och peppar
små tomater

Det här är ett recept som jag har lagat flera gånger innan vi började med bloggen. Jag brukar servera såsen med vanlig pasta men testade den här gången att köpa potatisgnocchi.
Såsen tar lite tid att göra eftersom pumpan ska ugnsrostas först, det gör att det ta lite lång tid för att göra efter jobbet. Jag glömde att rosta pumpafröna med pumpan i ugnen så de rostade jag lite snabbt i en stekpanna. I övrigt följde jag receptet.
Nästa gång jag lagar det här kommer jag servera det med pasta, potatisgnocchi är ingen favorit. En sallad lyfter rätten då den gärna blir lite smörig annars.
Ally
Åter igen blir jag förvånad. Jag trodde inte att detta skulle bli en favorit för mig då den innehåller så mycket pumpa men det var riktigt, riktigt gott! Dock håller jag inte med om att det var fyra portioner gnocchi i ett paket då det blev väldigt lite och alltså väldigt mycket sås. Detta gjorde iof inte så mycket.


Det här har jag lagat tidigare! Jag fick receptet av Jennie för ett år sen, jag minns inte varför men jag antar att vi pratade om pumpa (jag hade aldrig ätit något med pumpa som jag tyckt om). Det jag kommer ihåg sen jag lagade det sist var att det tog väldigt lång tid, men att det var väldigt gott (trots att det var pumpa)!

Jag hade inte potatisgnocchi till, även om jag tycker att det är väldigt gott, för att det innehåller potatis. Istället hade jag fullkornspasta.
Eftersom både pumpa och pasta innehåller ganska mycket kolhydrater, blev detta en väldigt kolhydratrik maträtt, där en portion innehåller 88.2 g kolhydrater. Jag tog 7 E insulin till det. Före maten låg mitt blodsocker på 5.3 mmol/l, och efter på 7.3 mmol/l.
Nästa vecka ska vi laga potatispannkaka i ugn från sida 62
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar