När Jennie var på besök i Stockholm hade vi ett så fullspäckat schema att vi inte hann med att laga någon av rätterna från Mera Vego gemensamt. Däremot lagade vi en "Helt ok söndagslunch" av de ingredienser vi hittade i Allys kylskåp och skafferi. Receptet har vi skrivit ner så att vi kan dela med oss av det. Detta blir det första av våra egna recept i bloggen - förhoppningsvis blir det många fler!
Pasta med tomatsås och parmesan
4 portioner fullkornspasta
3 morötter
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1/2 zucchini
1 tetra passerade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl röda linser
Passande kryddor - vi använde basilika och chili
rapsolja
parmesan
1. Riv löken (enklast är att använda en matberedare) och stek mjuk på låg värme i en kastrull. Riv även morötter och zucchini och tillsätt dessa till löken.
2. Koka pastan efter instruktioner på kartongen
3. Tillsätt passerade tomater, grönsaksbuljong och röda linser till lök och morötter. Låt sjuda under tiden som pastan kokar.
4. Häll av pastan och rör ihop med såsen.
5. Servera med parmesan
Den här bloggen handlar om vårt projekt, att laga oss igenom boken "Mera Vego", ett recept i veckan med start vecka 1 2018.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
-
Den här veckan ska vi laga nuggets med currymangodipp som finns på sida 81 i boken. Nuggets: 1 dl quinoa (eller 3-4 dl kokt) 0,5 lök 2 ...
-
Den här veckan blir det indiskt med krämig trebönsmasala från sida 60. 4 portioner ris eller bulgur för 4 personer 4 morötter (400 g) ...
-
Den här veckan lagar vi ett recept där stjälksellerin får ta stor plats, och tydligen kan omvända någon som är skeptisk till grönsaken. Spec...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar