onsdag 14 mars 2018

Specialinlägg: Pasta med tomatsås och parmesan

När Jennie var på besök i Stockholm hade vi ett så fullspäckat schema att vi inte hann med att laga någon av rätterna från Mera Vego gemensamt. Däremot lagade vi en "Helt ok söndagslunch" av de ingredienser vi hittade i Allys kylskåp och skafferi. Receptet har vi skrivit ner så att vi kan dela med oss av det. Detta blir det första av våra egna recept i bloggen - förhoppningsvis blir det många fler!




Pasta med tomatsås och parmesan
4 portioner fullkornspasta
3 morötter
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1/2 zucchini
1 tetra passerade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl röda linser
Passande kryddor - vi använde basilika och chili
rapsolja
parmesan

1. Riv löken (enklast är att använda en matberedare) och stek mjuk på låg värme i en kastrull. Riv även morötter och zucchini och tillsätt dessa till löken.
2. Koka pastan efter instruktioner på kartongen
3. Tillsätt passerade tomater, grönsaksbuljong och röda linser till lök och morötter. Låt sjuda under tiden som pastan kokar.
4. Häll av pastan och rör ihop med såsen.
5. Servera med parmesan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar