4 portioner
3 morötter
1 gul lök
1 dl hasselnötter (minst)
rapsolja att steka i
pasta för 4 personer
2 dl smaksatt créme fraiche (tomat/basilka är väldigt god till)
ev lite mjölk att späda med
salt och peppar
Ally och Amanda
När vi träffas passar vi såklart på att laga ett av dessa recepten tillsammans. Vi hoppas att kunna laga flera recept även tillsammans med Jennie under årets gång.

Bland smaksatt créme fraiche fanns det två smaker att välja mellan: chili och ingefära eller parmesan och vitlök. Valet var därför enkelt - parmesan och vitlök så klart!
Vi var lite nervösa över att det skulle smaka rå lök, eftersom lök och morot skulle fräsas men såg till att göra detta extra länge. När vi rev morot och lök i matberedaren blev dessa kanske lite för stora bitar men resultatet blev ändå mycket bra. Lite extra riven parmesan på toppen och detta var ytterligare ett gott recept. Finns det något dåligt recept i den här boken?
Jennie
Nötpasta ja, passar mig perfekt. Min standardlösning på nötproblemet är olika sorters frön och så också denna gång. Jag bytte 1 dl hasselnötter mot 1/4 sesamfrön och 3/4 solrosfrön. Sesamfrön smakar ganska mycket, speciellt när de rostas, och kan lätt ta över en rätt. Jag tycker att fördelningen blev lagom. När fröna ska rostas får man ta det lite försiktigt, de bränns lätt.
Jag köpte tomat och basilika-créme fraiche precis som de föreslog i boken och spädde med lite mjölk. Jag skulle vilja påstå att förutom att jag bytte ut nötterna så följde jag receptet, vilket är lite ovanligt för mig.
Receptet var lättlagat och smaken blev god, jag lagar gärna den här såsen igen. Jag vet inte om den smaksatta créme fraichen gjorde så stor skillnad, nästa gång provar jag med en vanlig créme fraiche. Det har jag alltid hemma.
Nästa vecka lagar vi meze från sidan 118-120
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar