Den här veckan blir det indiskt med krämig trebönsmasala från sida 60.
4 portioner
ris eller bulgur för 4 personer
4 morötter (400 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk hackad, färsk ingefära (kan uteslutas)
rapsolja att fräsa i
2-3 tsk garam-masala-kryddblandning
500 g krossad tomat
2 dl crème fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
6-7 dl blandade kokta bönor (2 burkar)
färsk koriander efter smak
en boll mozzarellaost (125 g)
1-2 dl hackade cashewnötter
Amanda och Jennie

Vi lagade det här när Jennie var och hälsade på Amanda. Positivt med receptet var att det inte innehöll så många ingredienser som vi behövde handla. Våra justeringar av receptet var fullkornsbulgur istället för vanlig bulgur och en burk svarta bönor och en med kidneybönor istället för blandade bönor. Koriander efter smak innebär väl ingen koriander? Jennie toppade dessutom sin tallrik med solroskärnor istället för cashewnötter.

Vid tillagningen luktade grytan indisk mat. Vilket var bra, det skulle den ju göra. Vi tyckte att både mozzarellan och crème fraichen inte kändes så indiska, men vad gör det, det är gott. Som vegansk anpassning byttes crème fraichen mot kokosmjölk, något som kändes mer indiskt. Vi tyckte att rätten blev god och båda är sugna på att laga detta igen. Då kanske utan mozzarella.
Framförallt bulguren, men också lite bönorna och den krossade tomaten, gjorde denna maträtten väldigt kolhydratrik. Det var 84 g kolhydrater/portion, så det blev 8E insulin till det. Amandas blodsocker låg på 5.7 mmol/l innan maten, och 8.3 mmol/l efter.
Nästa vecka blir det falafel med couscouspilaff från sidan 64.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar