4 portioner
Falafelbollar
500 g gula, torkade ärter eller samma mängd torkade kikärter
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
2 tsk torkad koriander
1 tsk paprikakrydda
en knivsudd chili
1 tsk salt
en kruka färsk persilja
saften av en halv citron
rapsolja
Couscouspilaff
0.5 l finstrimlade grönsaker, tex sockerärter, paprika och lök (alt fryst blandning)
2 msk olivolja
4 dl couscous
2 krm salt
4 dl vatten

tex slät tzatziki


Till couscouspilaffen hade vi fullkornscouscous, och som grönsaker hade vi zucchini, sockerärter, broccoli och majs, och bredvid hade vi spenat. Väldigt mycket grönt, och väldigt gott!
I boken föreslog de att man skulle servera tzatziki till, men gurkorna var inte så fina så istället blandade vi i vitlök i creme fraiche och serverade det till.
Ifall man åt en portion med väldigt mycket falafel (men ändå inte lika mycket falafel som boken tyckte att en portion var) innehöll den 81 g kolhydrater. Före maten låg Amandas blodsocker på 3.9, och efter på 6.1.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar