4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 morötter (400 g)
rapsolja att fräsa i
500 g krossad tomat
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl créme fraiche
pasta för 4 personer
oregano eller basilika efter smak (färsk eller torkad)
salt och nymalen svartpeppar
200 g champinjoner
en klick smör och en vitlöksklyfta till svampen


Jag hade lite blandade känslor över det här receptet. Å ena sidan så var det jättegott när vi åt det sist, å andra sidan gillar jag inte svamp. Jag åt inte av svampen när vi lagade det här till nyår, men själva såsen vet jag är god. Men jag tänkte försöka lära mig äta svamp i år, så jag hade med svamp den här gången. Jag kan kanske ha överdrivit med smöret och vitlöken man skulle steka svampen i...
Det blev ändå bättre än vad jag trodde, svampen gömde sig bra i såsen med pastan, så jag märkte den knappt. Nu hade jag ingen parmesan hemma, men det hade nog blivit ännu bättre med det!
En portion innehåller 69 g kolhydrater. Jag tog 4E insulin. Före maten låg mitt blodsocker på 5.8 mmol/l, och efter på 7.4 mmol/l. Perfekt!

Den här rätten är väldigt lik något som vi brukar äta mest hela tiden, fast kanske en lite roligare version men den innehåller bara ingredienser som vi nästan alltid har hemma. Till skillnad från Amanda så älskar jag svamp och skulle lätt kunna lägga till vitlöksstekta champinjoner till de flesta rätter. Det tar jag med mig den här veckan, att det behövs mer vitlöksstekt svamp!

Det här receptet har vi lagat ihop men då med svampen för sig. Receptet känns som en ganska standard pastasås med ingredienser jag oftast har hemma. Undrar om det blir gott att byta svampen mot någon annan grönsak stekt med vitlök? Jag lagade den här såsen mitt i veckan och hade med mig som matlåda till jobbet. I matlådor rekommenderar jag fullkornspasta, den brukar inte bli så "geggig" som annan pasta kan bli. Jag tycker det här är en alldeles utmärkt vardagsrätt. Nästa gång jag lagar detta kommer jag steka mer svamp (eller något annat).
Nästa vecka ska vi laga nuggets med currymangodipp. De finns på sida 81 i Mera vego.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar